31.12.2023

Joulu jatkuu aina

 

Olin leffassa pitkästä aikaa. Edellinen leffa, jonka kävin, oli Lapuan 1976 pamahduksesta tehty romanttinen filmi. Tästä viime näkemästäni olin lukenut useamman arvostelun. Koska missasin syksyn edelliset kristilliseltä pohjalta leffat, päätin, että nyt en. Mentävä heti, ettei unohdu tai näytökset lakkaa. Eikä siellä tungosta ollutkaan: meitä oli viisi katsojaa. No, näytös oli lauantaina iltapäivällä, joten ehkä kaikki olivat aleostoksilla.

Elokuva oli hyvä, vaikka siinä oli oikaistu Raamatun kertomaa, ja yksistään kihlaukseen liittyvää tilannetta oli venytetty mielikuvituksellisesti. Vaikka elokuvan nimi oli "matka", itse matkaan ei ollut käytetty kuin 10-15 min kahden ihmisen ja aasin vaellusta punaisen kiven maisemissa (olisiko Negevin autiomaassa kuvattu). Tietäjät oli tehty pelleilyksi, paimenia ei ollut.  Herodeksen porukka osasi heavymusiikin: hyvä. No, juoni toimi hyvin, romanttisena kuvana kahden kauniin tapaamisessa. Musikaalina se oli ihan huippua, pärjää vanhan West Side Storyn rinnalla. Laulut ja tanssi toimivat mahtavasti, nautittavaa. Oli ilo olla mukana. 


Siispä.

Olen taannoin kirjoittanut "joulun", Raamatun kertomasta  mukaeltuna. Otin minäkin kirjoittajana mielikuvien vapauksia. Mielestäni pitäydyin paremmin tositarinassa kuin tuo elokuva. On esimerkiksi otettava huomioon, että Betlehem oli täynnä sukulaisia! Eikä "matkalla" varmasti oltu yksin erämaassa: siellä oli ruuhkaa.



Jouluyönä 2023






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti